1 април - ден на лъжата, сатирата, забавата и шегата, а тази година и ден за размисъл

1 април - ден на лъжата, сатирата, забавата и шегата, а тази година и ден за размисъл

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 375
1 април - ден на лъжата, сатирата, забавата и шегата, а тази година и ден за размисъл

1 април 2023 г. е денят за размисъл преди петите поред парламентарни избори в рамките на 2 години. Този път участие в изборите на 2 април ще вземат участие 14 партии и 7 коалиции, предаде БГНЕС.

В този ден по традиция не се допуска предизборна агитация. Съгласно Изборния кодекс не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия или коалиция до приключването на изборния ден.

Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи като Фейсбук, Туитър, Вайбър, Ютюб и др. доставчици на медийни услуги. Изборите ще изглеждат по различен начин в сравнение с тези през октомври 2022 г. заради промените в Изборния кодекс, приети от депутатите в 48 - то НС, сред които връщането на хартиената бюлетина като опция за гласуване и отпадането на тъмните стаички. Избирателите ще могат да избират дали да гласуват с машини в 9366 от всички над 12 000 разкрити секции в страната.

В чужбина избирателните секции са 737, а тези с машинно гласуване - 244. Избирателите по списък в страната са 6 651 284. В неделя секциите ще отворят в 7.00 сутринта и вотът ще продължи до 20.00 ч., или до изчерпване на чакащите да гласуват.

Освен всичко останало, датата първи април е и денят на лъжата, сатирата, забавата и шегата . Това е единственият ден в годината, когато можете да се пошегувате с приятелите си, да ги излъжете и изиграете съвсем безнаказано. И дори е задължително да погодите номер на някого, пише dariknews.bg.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари