Цялата полиция на крак при мащабна спецакция на територията на Област Силистра, ето резултатите...

Цялата полиция на крак при мащабна спецакция на територията на Област Силистра, ето резултатите...

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1766
Цялата полиция на крак при мащабна спецакция на територията на Област Силистра, ето резултатите...

Мащабна специализирана полицейска операция се проведе за времето от 00:00 часа до 24:00 часа на 28 март на територията на ОДМВР-Силистра. Тя бе насочена към противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони.

Участваха служители на охранителна, криминална и икономическа полиция при Областната дирекция, служители на Районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан, екипи на Зоналното жандармерийско управление - Русе. Със свои представители в проверките се включиха Българската агенция по безопасност на храните, Регионалната дирекция по горите, Комисията за защита на потребителите и Агенция "Митници".

В рамките на спецакцията са образувани 7 досъдебни и едно бързо производства. За срок до 24 часа в полицейския арест са задържани двама извършители на престъпления.

В Дуловско е установен товарен автомобил с 40 пространствени куб.м дървен материал, незаконно добит от горския фонд, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.235 от Наказателния кодекс. По същия текст от НК - незаконен дърводобив, транспортиране или съхранение дървен материал, са започнати проверки по 14 заявителски материала за престъпления, установени от служители на РУ-Тутракан и сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областната дирекция.

От частен адрес в Дулово са иззети 1100 литра алкохол без платен акциз, разкрит е и извършител на кражба на парична сума.

Други двама автори на посегателства от търговски обекти в Силистра са установени от криминалисти на Районното управление в града.

При проверки на пътна полиция е задържан мъж, управлявал МПС с алкохолна концентрация над 1.2 промила, засечен е и автомобил с нередовна регистрация.

В хода на полицейската операция на извършени проверки на 730 лица и 510 моторни превозни средства. Проконтролирани са 11 търговски обекта, 12 питейни заведения, 7 автокъщи и автоморги, 3 заложни къщи и 7 пункта за изкупуване на черни и цветни метали. Издирени са 23 лица, обявени за общодържавно издирване.

От контролните органи са съставени 117 акта за констатирани различни административни нарушения, съставени са също 17 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари