Първанов: Да се заредим с надежда, Честита Нова 2012 година!

Първанов: Да се заредим с надежда, Честита Нова 2012 година!

Регион: България Категория: Поздрави,Политика Публикувано: Прегледи: 637
Първанов: Да се заредим с надежда, Честита Нова 2012 година!

Нека надмогнем болката с повече вяра и мъдрост, да съберем сили да надвием пошлостта и агресията. Това каза президентът Георги Първанов в новогодишното си обръщение към нацията - последното за него като държавен глава.

"Да се заредим с надежда, че и най-тъмните предсказания ще останат само предупреждения", пожела президентът в приветствието си.

По думите му изтичащата 2011 г. беше трудна за нас, българите, за Европа и света. Затова в празничните послания, не само на държавни и политически лидери, присъстваха може би повече от всякога съчувствието и солидарността, съпричастността към онези, които пострадаха най-силно от кризата.

"Но освен от съпричастност, хората се нуждаят и очакват честна оценка и верни, лидерски държавнически решения, с които нацията да излезе по-единна и най-вече - по-силна от изпитанията. Но за това ще говорим след дванайсетия час", добави президентът Георги Първанов.

Той пожела в духа на изконни традиции да даряваме близките си с доброта и грижа, с пожелание домовете и сърцата ни да бъдат отворени за човечността през цялата година, да имаме по-добри бъднини.

"Нека на нацията, на всеки един от нас се падне от питата с късметите освен всичко друго и дрян - за да има здраве. Другото повече или по-малко е постижимо и със собствени сили", отчете президентът.

"Нека си пожелаем сега, когато се ражда Новата година, с грижите на добри стопани да осигурим благополучието на дома, на семейството, на България, на всеки български гражданин, без значение от кой етнос е или каква религия изповядва", добави Георги Първанов.

Той пожела да сме богати и силни с честност и почтеност, с чувство на справедливост, със самочувствието и достойнството, "че и ний сме дали нещо на света".

"Благодаря ви за разбирането, доверието и подкрепата през тези десет години. За мен наистина беше чест!", каза държавният глава Георги Първанов.

Той пожела новата 2012 година да е мирна, благодатна, щедра и щастлива.
Коментари
left
right