Минчев и Куртев: Реформаторско правителство ще извади България от застоя

Минчев и Куртев: Реформаторско правителство ще извади България от застоя

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1010
Минчев и Куртев: Реформаторско правителство ще извади България от застоя

"Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" се цели в победа на предстоящите избори и ще я постигне", каза в Силистра бившият председател на парламента Никола Минчев. Той и кандидатите за народни представители от Силистра Стоян Георгиев и Златко Куртев се срещнаха с граждани.

"Ние ще направим модерно реформаторско правителство, което ще извади страната от застоя, в който се намира", каза Минчев. "Средствата, които България ще получи по Плана за възстановяване, ще бъдат равномерно разпределени между Северна и Южна България. Това ще доведе до преодоляване на икономическия дисбаланс между отделните региони на страната", добави той.

image

Златко Куртев, който е с преференция 103, говори за ползите от влизане в еврозоната. "Нашето правителство ще направи всичко възможно за членство в еврозоната. Ще има сигурност за спестяванията на хората. Ще има и повишена стабилност на банките в България, както и по-силен контрол, за да нямаме случаи като КТБ", каза Куртев, който е член и на ръководството на "Да, България".

"Ще станем много по-атрактивна дестинация за външни инвеститори, а това ще доведе до развитие на икономиката и съответно до повишаване на доходите. Повече инвестиции означават повече работни места и по-високи доходи", добави той.

Куртев видя и други директни ползи. "Таксите за трансакции между сметки в лев и евро ще отпаднат. Така българският бизнес ще спести над един млрд. лв. Този милиард може да се преразпредели към увеличение на заплати", завърши Куртев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky