БОЙКО БОРИСОВ В СИЛИСТРА: И това ще мине! 1300 г. сме оцелели, ще оцелеем и след тях ("промяната" б.а.)

БОЙКО БОРИСОВ В СИЛИСТРА: И това ще мине! 1300 г. сме оцелели, ще оцелеем и след тях ("промяната" б.а.)

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1619

Над 1000 души се събраха тази вечер в Силистра, за да уважат предизборното мероприятие на Коалицията "ГЕРБ-СДС" и посещението на Бойко Борисов в региона.

Своеобразен домакин на събитието бе кметът на града д-р Юлиян Найденов, който е трети мандат кмет на дунавския град именно от ГЕРБ. Водещ на срещата беше Тодор Тодоров - областен координатор на партията в Силистра, който представи цялата листа пред членове и симпатизанти. Думата взеха водача на листата - Ивелин Статев Иванов, д-р Мария Димитрова, кметът на Община Дулово - д-р Юксел Ахмед и Теменужка Петкова - водач в 25-МИР - Търговище.

Срещата беше предавана пряко във Facebook страницата на "ПОРТАЛ СИЛИСТРА" и YouTube каналът "СИЛИСТРА LIVE"

image

Няма да допуснем бордът да бъде мърдан, това заяви Бойко Борисов. Преди срещата с активисти той взе отношение по финансовото състояние на страната, което днес лъсна. "Това са чудовищни неща. Няма да допуснем борда да бъде мърдан, но излезе лъжата за еврозоната", гневен бе той.

"Видях Асен Василев при Цветанка Ризова, тя се опита, ама не посмя да го пита. Той каза 16 млрд. има във фискалния резерв. Ето, фискалния резерв към днешна дата - пише 12,4 млрд. Това са милиарди разлика. На 17 януари 2023 г. се тегли 1,5 млрд. евро дълг. Извадете ги от 12,4 млрд. С какво ще се плащат заплати и пенсии?", попита лидерът на ГЕРБ. И иронично поиска да знае дали министър Иван Шишков е взимал ядки от огромните дупки в бюджета.

"Промяната" нанесе щети, които нямат поправяне. Това, което трябва да се направи, е цялата държава да се стегне, да работи, да събира данъци. Това изисква усилията на всички. Цифрите показват това, каквото сме говорили цяла година. Няма как да има безплатен обяд", добави той.

image

"Няма как да лъжеш цифрите, и понеже услужливите медии мълчат, оставят да говорят, че имало 16 милиарда лева в хазната. Днес Асен Василев обвини Радев и правителството му, че искат да откраднат парите. ГЕРБ 2 години ги нямаше, не сме били в управление по никакъв начин", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че служебното правителство предлага законодателни мерки законодателни, които парламентът ще трябва да гледа след като се сформира, тогава ще получат и проектобюджета му. "Ако няма правителство на ГЕРБ или на някой друг, който да си понесе отговорността на мнозинството, нито една партия няма да гласува тези промени, съмнявайки се, че пак ще отидем на избори", предупреди той.

image

"Тези проекторешения, които служебният кабинет ще внесе, аз не виждам как ще съберат мнозинство. Безотговорността на тези популистки партии ще доведе до реален фалит, сега има само предупреждение. Няма отговорно правителство, което да каже: "това са сметките, така ще действаме 1 г. после нещата ще се оправят". И се запита как Христо Иванов ще гласува с Асен Василев 20% увеличение на пенсии при положение, че всичко е заеми. Бившият премиер напомни, че преди година всеки ден да се теглели по половин милиард заеми.

Борисов посочи, че в сметките липсват самолетите и военната техника, а ГЕРБ нямало да отстъпят от увеличението на учителските заплати, в здравеопазването и от осъществяването на инфраструктурни проекти.

image

Борисов попита и как ГЕРБ биха гласували увеличение на данъка върху ресторантьори, фитнес и туризъм. "Как, след като ние го намалихме, за да може да оживеят в тази криза?", запита той. И посочи, че след войната в Украйна вече няма толкова туристи, а и медийните репортажи с бомби по Черноморието не помогнали на туризма.

Борисов обяви, че от изказването на Асен Василев разбрал имало "чадъри" от правителството на президента Радев за стотици милиони. "Айде, ние бяхме лоши, но този, който ги извади от никъде и ги направи министри. Кой ви направи вас - Радев. И как му се отблагодарявате - като го приравнявате на нас, че и той краде. Само вие сте светците, с Гемкорп и всичко, което разбрахме за вас", продължи той.

Той определи поведението на Василев като наглост. "Във фискалния резерв има 12,5 млрд., ама тук е Сребърният фонд, който не се пипа, фонд "АЕЦ-Козлодуй. Вчера обещава 50 млрд. за севера и юга. Те взеха единия милиард от "Хемус да похарчат, взеха парите от Русе-Търново, от ВиК сектора - да ги похарчат", атакува той бившите управляващи.

Борисов предупреди, че този месец идват още падежи по заеми. Близо 3 млрд. трябва да се връщат, той ще изтънее фискалния резерв още, алармира той. И подчерта, че наистина знае как да оправи нещата. "Това е с фискална яка дисциплина, каквито бяхме 10 г. - да харчим колкото произвеждаме, да се концентрираме", подчерта лидерът на ГЕРБ.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right