УЖАС! Сметката за великденската зелена салата излиза 8,50 лева

УЖАС! Сметката за великденската зелена салата излиза 8,50 лева

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1016
УЖАС! Сметката за великденската зелена салата излиза 8,50 лева

Между 36 и 46 стотинки струва едно яйце днес на пазара в Русе, месец преди Великден, показа проучване на Нова Нюз.

Има един момент, когато плодовете и зеленчуците са внос, големите магазини успяват да постигнат по-ниска цена, но не бива да се забравя, че по пазарите работят много производители, които директно предлагат своята стока на клиентите. Така че те също имат възможност да предложат добри цени, тъй като няма междинни прекупвачи. А и стоката им е прясна, тъй като е откъсната буквално предния ден преди продажбата. Това коментира пред Нова нюз Кунчо Кунчев, управител "Общински пазари" - Русе.

image

В момента е рано за продажба за агнешко, а и не се търси. В момента се предлагат агнешки комплекти за супа на цена около 12 лева. Според мен миналата година цената за празниците на агнешкото рязко скочи, беше изненада за всички. Тази година, според мен, няма място за по-високи цени. Миналата година цената беше 20 кг за агнешкото, посочи той.

В момента цената на марулите и репичките са по 1,50. Лук и чесън връзка отново са по 1,50 лева. Краставицата в Русе в момента се продава на цена около 6 лева за килограм. Ако добавим към великденската салата и една краставица, сметката излиза 7,30 лева. Но ако се сложат и три яйца, салатата излиза около 8,50 лева. Това обаче е сметката към днешна дата - месец преди Великден, обясняват търговците.

Смятам, че цените на зеленчуците ще започнат постепенно да падат, тъй като производителите вече започват да предлагат своята продукция, прогнозира Кунчев.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари