Топла супа за бедни хора ще раздават в Тутракан

Топла супа за бедни хора ще раздават в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 585
Топла супа за бедни хора ще раздават в Тутракан

Старт на благотворителната кауза "С бяло и червено вплетени в едно, днес ти ще направиш поредното добро" бе дадена в обедните часове днес в Тутракан.

В градския парк "Христо Ботев" бе раздадена топла супа за хора в нужда. Така ще е всеки делничен ден - от 11:30 ч. до 12:30 ч., информираха организаторите от Община Тутракан и Общинския център за извънучилищни дейности.

Началото на каузата бе дадено с първото издание на конкурса за изработването на мартеници "Мартеничка 2021". Точно с творбите, участвали в конкурса, се осъществява и благотворителен базар в края на февруари.

Тази година от базара на мартеници бяха събрани 1500 лв., от други дарители за каузата са постъпили още 500 лв. и така общата сума стана 2000 лв. С тези средства в рамките на един месец ще бъде осигурен обяд - топла супа, за нуждаещите социално слаби хора от Тутракан. Хлябът се осигурява също от дарител.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари