Тежка нощ за полицаите в силистренско, напълниха ареста с нарушители на закона

Тежка нощ за полицаите в силистренско, напълниха ареста с нарушители на закона

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 4553
Тежка нощ за полицаите в силистренско, напълниха ареста с нарушители на закона

СИЛИСТРА

42-годишен е засечен да управлява лек автомобил "Форд" с 1.36 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. Той бил спрян за проверка от полицейски служители вчера по ул. "Велес" в Силистра и тестван с дрегер. Мъжът е отказал да даде кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа. Започнато е бързо производство.

41-годишен е установен с наркотици. В първите минути на 09 март младежът бил засечен от полицейски служители в село Айдемир. При извършения личен обиск у него били намерени 4.2 грама метамфетамин и 1.5 грама канабис, идентифицирани с полеви наркотест. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

За притежание на дрога в полицейския арест е задържан и 37-годишен. При полицейска проверка, извършена на 09 март в Силистра, у неги били намерени 2.1 грама суха листна маса, реагирала на канабис при направения полеви наркотест. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Канабис с тегло 2.5 грама и гриндер са намерени в колата на друг силистренец. На 09 март около 23:00 часа по ул. "Ради Тодоров" полицейски служители подали знак за спиране към мъжа, който управлявал лек автомобил "Пежо". Той спрял, но избягал, изоставяйки в колата спътницата си. Самоличността му е установена, предприети са действия за издирването му. Образувано е досъдебно производство.

ТУТРАКАН

Тридесет и шест куб.м незаконно добита дървесина са намерени при полицейска проверка вчера в частен имот в село Нова Черна. Дървата - от вида топола и горски ясен, са предмет на незаконна сеч, без контролна горска марка и без необходимите документи. Като съпричастен по случая в ареста е задържан 40-годишен мъж. Дървата са иззети, образувано е досъдебно производство.

ДУЛОВО

Незаконни дърва са открити и при проверки в Дуловския регион. На два частни адреса в селата Правда и Черковна полицейски служители са намерили по 2 куб.м дърва за огрев, незаконно добити от горския фонд. Дървесината е иззета, образувани са досъдебни производства.

40-годишен е задържан, след като е установен да шофира след употреба на дрога. Вчера около 23:35 часа той управлявал лек автомобил "Пежо" по ул. "Васил Левски" в Дулово и бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на амфетамин. Мъжът е дал кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа.

Административни санкции са наложени на други двама за шофиране след употреба на алкохол. Вчера около 10:30 часа в Дулово 34-годишен бил установен да управлява лек автомобил "БМВ" с 0.55 промила алкохолно съдържание, а при проверка на друг 40-годишен с лек автомобил "Рено" в късните нощно часове в града дрегерът отчел 0.58 промила.

Пожарна безопасност и защита на населението. Два пожара в сухи треви в района на Тутракан са загасили през вчерашния ден екипи на местната противопожарна служба. Произшествията са възникнали около 12:00 часа и 19:10 часа вследствие на небрежна работа с огън. Няма материални щети.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky