Дуловчани честваха 145 години от Освобождението

Дуловчани честваха 145 години от Освобождението

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 475
Дуловчани честваха 145 години от Освобождението

С тържествен ритуал започна честването на 3 март - Националния празник на България в центъра на град Дулово. Знаменна група от ученици от СОУ"Йордан Йовков" - село Окорш издигнаха знамето на Република България под звуците на Химна. Слово по повод 145 г. от Освобождението произнесе заместник-кметът Доротея Тотева, последвано от поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Васил Левски и на загиналите във войните от Дуловския край.

image

След ритуалите на почит към героите, на сцената на дуловското читалище се проведе празничен концерт, в който участваха ученици и самодейци от града и общината.

На празничното събитие присъстваха д-р Юксел Ахмед-кмет на общината, инж. Невхис Мустафа-председател на ОбС, заместник-кметовете, общински съветници, представители на политически партии и НПО, учители и ученици, жители и гости на града.

Вечерта завърши с празничната заря.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари