С апарат за високоинтензивна магнитна терапия разполага новоткритото Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ-Тутракан

С апарат за високоинтензивна магнитна терапия разполага новоткритото Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ-Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 2987
С апарат за високоинтензивна магнитна терапия разполага новоткритото Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ-Тутракан

С водосвет и освещаване отслужени отец Илия Тонков бе открито днес реновираното отделение по Физикална и рехабилитационна медицина. Трикольорната лента преряза кметът д-р Димитър Стефанов, който пожела успешна работа и доволни пациенти на екипа. Поздравления получиха от управителя на болницата д-р Богомил Бойчев и от много техни колеги.

Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина разполага с модерна медицинска апаратура:

- апарати за нискочестотен, средночестотен и високочестотен ток

- апарат за магнитотерапия

- светлолечение

- ултразвукова терапия

- лазертерапия

image

В отделението е наличен добре оборудван сектор по Кинезитерапия. Ще се приемат пациенти с направление за хоспитализация от отделенията на болницата, от личния лекар и лекар-физиотерапевт.

За доболнична помощ се приемат пациенти с направление от лекар - специалист и личен лекар.

Д-р Юлия Владимировна МАНОЙЛОВА е началник на Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ-Тутракан. През 2005 г. тя е завършила Медицински университет в гр. Плевен и започва работа в Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Русе.

През 2017 г. придобива специалност "Физикална и рехабилитационна медицина".

Работила е в Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛ "Канев", гр. Русе.

"Нашето отделение играе важна роля при възстановяване на пациенти след прекарани инсулти, преживени травми на опорно-двигателния апарат, на пациенти със заболявания на периферна и централна нервна система, дегенеративни и възпалителни ставни заболявания. Скъсява се възстановителния период и пациентите се връщат в своята ежедневна активност. - поясни д-р Юлия Манойлова. - Спектърът от различните апарати тук ще бъде допълнен и така да се приложат и други високоспециализирани дейности от нашата специалност, които с удоволствие бихме предложили на нашите пациенти.

Искам да изкажа своята благодарност на ръководството на болницата и на целия екип, който ни помагаше да стартираме, защото това е още една важна стъпка в грижата за подобряване на здравословното състояние на пациентите в тази болница."

Отделението по Физикална и рехабилитационна медицина или както обикновено го наричаме Отделение по физиотерапия разполага с нов апарат за високоинтензивна магнитна терапия (високоинтензивен магнит) - апарат, единствен в региона. Той е доказан фактор с ефект за много бързо възстановяване след травми, неразастващи фрактури, импинджмънт синдром, заболяване на централна и периферна нервна система, мускулна релаксация. Има мощно болкоуспокояващо въздействие, съкращава периода на посещение на пациентите в отделението.

След официалното откриване, отделението по Физикална и рехабилитационна медицина ще започне работа на 27 февруари.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари