Най-тежката мярка получи 40 годишният Б.П. за разпространение на хероин

Най-тежката мярка получи 40 годишният Б.П. за разпространение на хероин

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 2042
Най-тежката мярка получи 40 годишният Б.П. за разпространение на хероин

Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра остави в ареста Б.В., обвиняем по досъдебно производство за тежко умишлено престъпление-държане и разпространение на 17.9 грама хероин, събщиха от Окръчния съд преди минути.

Припомняме, че Б.П. бе задържан на 17 февруари, когато два полицейски екипа извършиха претърсване в дома му в град Силистра, установиха и иззеха наркотичното вещество, и други доказателства за престъпната дейност.

Окръжна прокуратурата-Силистра поиска от съда да определи най-тежката мярка за обвиняемия Б.В., предвид богатото му престъпно минало и утвърдените престъпни навици, свързани с притежание на наркотици и тяхното разпространение, други извършени тежки престъпления против собствеността, и такива от общ характер.

Защитата на обвиняемия и самият той поискаха по-лека мярка за неотклонение, тъй като Б.В. е направил самопризнания, а също има заболяване, което не може да лекува в ареста. Б.В. каза, че много съжалява за постъпката си.

Според съда към настоящия момент може да се направи извод, че за извършване на престъплението обвиняемият е изградил връзки с лица - снабдители на наркотичното вещество и лица клиенти. Имайки предвид вида на самия наркотик и реализирането на доходи от тази дейност, може да се приеме, че този начин на живот е свързан с трайно извършване на изпълнително деяние по чл.354а, ал.1 от НК /придобиване, държане и разпространение/. Освен това, обвиняемият е заключил входната врата при идването на полицейските служители и е изхвърлил държаното наркотично вещество - действия, които сочат, че са налице и двете опасности по смисъла на чл.63 от НПК-да се укрие или да извърши престъпление.

Б.П. е многократно осъждан, като две от присъдите е изтърпял ефективно.

Съдът прие, че заболяването, чието наличие се сочи в съдебно заседание, не е от такъв характер, че да е пречка за пребиваване в следствения арест, освен това задържаните лица имат право на медицинска помощ и могат да се възползват от това си право.

С оглед на това съдът счете искането на прокуратурата за основателно и взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на Б.В., осъждан, безработен, на 40 години.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right