Второкласници гостуваха на кмета на община Дулово д-р Юксел Ахмед

Второкласници гостуваха на кмета на община Дулово д-р Юксел Ахмед

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 720
Второкласници гостуваха на кмета на община Дулово д-р Юксел Ахмед

В студения февруарски ден кметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед проведе много сърдечна и топла среща с второкласници от "а" и "в" клас от ОУ "Христо Смирненски" в града.

Мила-Благовеста от ІІ "в" клас разказа за повода за срещата с кмета и неговия екип, а това е часът по гражданско образование към клуб "Родолюбче". Структурата, дейността и хората, които работят в администрацията в Дулово и 26-те села, работата на Общинския съвет и неговата дейност бяха представени от заместник-кмета Доротея Тотева. На срещата присъстваха заместник-кметът Алтимир Адамов и ръководителката на клуба и класен ръководител на ІІ "в" клас Мерал Кьосева.

image

Учениците зададоха много интересни и провокиращи въпроси към кмета, като сред тях бяха как е решил да стане кмет, имал ли е тежки, а и весели моменти в работат си; може ли да се намали високата скорост на колите; защо се изхвърля жар в казаните; какво се прави за уличните кучета; как могат да се забранят пиратките; кога се очертават пешеходните пътеки. Децата споделиха и за хубави неща, които им харесват - почистването и поддържането на централната част и парка, като особено са впечатлени от новата детска площадка.

image

Д-р Ахмед отговори много обстойно и с конкретни примери на всички деца, и като ги попита кой иска да стане кмет -повече от половината вдигнаха ръце, като преобладаваха момичетата. По-късно той ги покани в кабинета си, а разговорите, усмивките и доброто настроение продължиха. Д-р Ахмед се обърна с покана към второкласниците отново да се срещнат, като каза, че разговорите с малките жители на града са много ценни за него като човек, а най-важното - като кмет заради искреното, неподправено детско виждане за проблемите и развитието на града, и селата.

Мерал Кьосева сподели, че клубът по интереси "Родолюбче" е създаден в началото на учебната година и се посещава с голямо желание от учениците. През следващите месеци са предвидени още много интересни събития за тях.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари