В Тутракан представят двуезична книга на български и на румънски

В Тутракан представят двуезична книга на български и на румънски

Регион: Тутракан Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 411
В Тутракан представят двуезична книга на български и на румънски

На 9 февруари от 16.30 ч. в Обредния дом - Тутракан румънският автор Йонел Аурелиан Котобан ще представи своя поглед към историята, забележителностите, архитектурата, личностите, официалните и културни институции на две населени места от съседните страни - България и Румъния, при това, независимо че едното е град - Тутракан, а другото е село Кирнодж - център на община, са повече от десетилетие побратими.

Чрез книгата си общгественикът и краевед, автор и на други двуезични книги - на български и на румънски, отправя послание, че най-доброто сътрудничество и развитие на двете населени местна от двете страни на реката се крие в думата "приятелство". На практика дружбата е между общинските администраците, културните им институти и православните храмове.

Преди няколко дни през м. януари книгата бе представена в храма на Кирнодж пред стотина души - българи и румънци (www.jordansilistra.blogspot.com/2023/01/blog-post_27.html, "Румънец написа книга - пътешествие за родния Кирнодж и за неговия побратим Тутракан").

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари