На 25 март: 16-о издание на Националния кукерски фестивал в село Калипетрово

На 25 март: 16-о издание на Националния кукерски фестивал в село Калипетрово

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 668
На 25 март: 16-о издание на Националния кукерски фестивал в село Калипетрово

Община Силистра, кметство с. Калипетрово и НЧ "Пробуда-1940" с. Калипетрово за 16-и пореден път организират Национален фестивал на кукерите, който ще се проведе на 25 март 2023 г. на площада в селото пред сградата на читалището и православния храм. Фестивалът цели издирване, съхранение и популяризиране на кукерските обичаи.

Според регламента, право на участие имат младежки и възрастни кукерски състави от цялата странач всеки колектив представя програма с времетраене до 15 минути; кукерските състави ще бъдат оценявани от жури, съставено от специалисти - фолклористи и етнографи; на всички кукерски състави ще бъдат връчени дипломи за участие; осигурен е награден фонд за художествени и игрови постижения; пътните разходи и нощувки са за сметка на участниците, като желаещите нощувка изпращат предварителна заявка; заявката за участие и кратка анотация на групата е очаквана не по-късно от 15 март 2023 г. на адрес: НЧ "Пробуда-1940", с. Калипетрово, общ. Силистра, ПК 7539, ул. "Рашко Блъсков" № 86, или на e-mail: kali_probud@abv.bg, тел. за връзка: GSM 0877516633 - Тодорка Тодорова.

Предварителна програма по часове:

9.30 ч.: среща на кмета на с. Калипетрово с ръководителите на кукерските състави; 9.45 ч.: подреждане на кукерските състави по реда на представяне; 10 ч.: тържествено откриване на 16-ия Национален фестивал на кукерите; 10.15 ч.: конкурсна програма на кукерските състави; около 13 ч.: награждаване.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right