Задържаха 59 годишен мъж причинил смърт на множество гръбначни животни

Задържаха 59 годишен мъж причинил смърт на множество гръбначни животни

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 373
Задържаха 59 годишен мъж причинил смърт на множество гръбначни животни

снимката е илюстративна!

Служители на РУ-Силистра задържаха 59-годишен мъж, проявил жестокост към гръбначни животни, като противозаконно причинил смъртта им. Разследването по случая е започнало на 22 януари след подаден сигнал на тел.112 за мъж, влачещ с електрически скутер вързано с въже тяло на куче по главния път в близост до село Айдемир.

При проведени незабавни оперативно-издирвателни действия полицейски служители са изяснили самоличността на мъжа, но той не е установен на адреса си в село Айдемир.

Междувременно във вечерните часове на същата дата зоозащитници са сигнализирали в полицията за открити в дере в местността "Кълнежа" трупове на едно възрастно куче, както и на други 8 малки животни, вързани в чувал.

На мястото е извършен оглед от дежурна оперативна група, труповете на животните са транспортирани за аутопсия.

Днес около 09:00 часа заподозреният като извършител мъж е задържан. Той е приведен в полицейския арест за срок до 24 часа. Изяснява се съпричастността на друг 44-годишен мъж по случая.

Образувано е досъдебно производство по чл. 325 б, ал.1 от НК, разследването продължава.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right