С пожаро-тактическо занятие огнеборци тестваха готовността за реакция в кризисна ситуация в шивашка фирма

С пожаро-тактическо занятие огнеборци тестваха готовността за реакция в кризисна ситуация в шивашка фирма

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 256
С пожаро-тактическо занятие огнеборци тестваха готовността за реакция в кризисна ситуация в шивашка фирма

Действия за потушаване на пожар, възникнал в складово помещение на четвъртия етаж в шивашка фирма в Силистра, проиграха вчера в рамките на пожаро-тактическо занятие служители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в областния град.

Тренировката стартира точно в 10:00 часа, когато на тел.112 е получен сигнал за пожар на последния етаж в четириетажната сграда. Съгласно евакуационния план, под ръководството на отговорник всички 80 работници и служители са изведени във вътрешния двор на сградата, изключено е и електричеството. Междувременно пристигналите на адреса два противопожарни екипа със специализирани автомобили на РСПБЗН незабавно организират гасителни действия. Огънят е атакуван от две страни - през вътрешно стабилно стълбище, и по въздух - чрез изградена гасителна линия посредством 30-метрова автомеханична стълба. Така за кратко време огнеборците успяват да локализират и потушат "пожара", а пострадали от него хора няма.

Пожаро-тактическото занятие се провежда по план и има за цел на практика да провери готовността на ръководството и персонала на фирмата за адекватна реакция в случай на пожар, поясни ръководителят на занятието главен инспектор Людмил Карагинев, началник на група "Пожарогасене и спасителна дейност" в РСПБЗН. То е форма и за контрол на степента на изпълнение на функционалните задължения на пожарникарите, чиято ефективност предстои да бъде обект на анализ и последваща оценка.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right