Кметът на Община Тутракан инспектира строителството на „Мемориален комплекс Тутраканска епопея 1916"

Кметът на Община Тутракан инспектира строителството на „Мемориален комплекс Тутраканска епопея 1916"

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1052
Кметът на Община Тутракан инспектира строителството на „Мемориален комплекс Тутраканска епопея 1916"

Д-р Димитър Стефанов се срещна с работниците и техническия ръководител в началото на седмицата.

Проектът предвижда разширяване на съществуващата експозиция "Тутраканска епопея" чрез изграждане на експозиционни площи на територията на Мемориален комплекс Тутраканска епопея, който е паметник от национално значение, съобщават от местната администрация.

image

Както вече е известно, проектът включва Диорама - основна експозиционна зала, която ще предостави дизайна и техническата обезпеченост за инсцениране на епизод от реалните бойни действия. Зала за класическа експозиция на тема войни за национално обединение, представени чрез съвременни технологии като киоски, интерактивни карти, съчетани с класическа музейна експозиция от съществуващите реликви от периода. Създаването на музей с използването на съвременни аудио-визуални технологии и модерна интерактивна експозиция, ще се развие конкурентноспособна недвижима културна ценност от национално значение, чрез превръщането й в туристическа атракция, способна да привлече значителен брой посетители.

image

Предвижда се облагородяването на ареала около мемориала и сградата със създаването на паркинг, площадно пространство по норматив, места за отдих на открито и зелена зона. Реализацията на проекта ще допринесе за цялостното послание на комплекса - да бъде символ на безсмислието на войната и по този начин да допринесе за преодоляването на съществуващите различия във възприемането на културното и историческо наследство на България.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right