Община Главиница прилага последователна политика за обновяване на образователната си инфраструктура

Община Главиница прилага последователна политика за обновяване на образователната си инфраструктура

Регион: Главиница Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1411
Община Главиница прилага последователна политика за обновяване на образователната си инфраструктура

Община Главиница възложи изпълнението на строително-монтажни работи на стойност 130 хиляди лева, които целят цялостно обновяване на дворното пространство на Детска градина "Св. Св. Кирил и Методий" - град Главиница и изграждане на 4 нови детски площадки за игра. По време на строителството ще бъдат изпълнени:

- демонтаж на съществуващите детски съоръжения за игра, които се използват повече от 30 години и не отговарят на изискванията на Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра;

- монтиране на нова 280 метрова ограда;

- доставка на 25 броя нови сертифицирани детски уреди за игра, които ще се монтират в 4-те нови площадки;

- изграждане на пешеходни алеи и полагане на 500 кв. метра цветни тротоарни плочи;

- паркоустройство - премахване на стари и опасни дървета и озеленяване.

image

С изпълнение на предвидените СМР се цели да бъдат осигурени благоприятни и безопасни условия за игра на 83 деца, които посещават детското заведение и са включени в 4 групи, както и благоустройство на 3200 кв.м. дворно пространство.

С реализирането на тези дейности, детската градина в град Главиница напълно ще бъде обновена, т.к. през последните две години е реализиран и проект, финансиран от ДФ "Земеделие", с който са въведени мерки за енергийна ефективност, оборудване и обзавеждане на обекта.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right