Д-р Костов: Родилката от Силистра е в крайно тежко, но стабилно състояние

Д-р Костов: Родилката от Силистра е в крайно тежко, но стабилно състояние

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 2033
Д-р Костов: Родилката от Силистра е в крайно тежко, но стабилно състояние

Родилката, транспортирана със "Спартан", е в крайно тежко, но стабилно състояние и е в съзнание.

Това обявиха от болница "Майчин дом", където жената беше приета. Тя е докарана с остра кръвозагуба и ѝ е направена операция. Директорът на лечебното заведение проф. д-р Иван Костов коментира, че е оптимист, предава NOVA.

"Лично аз, в моята практика, не съм виждал толкова добре организирана логистика от страна на Министерството на здравеопазването и Министерството на отбраната с хеликоптер и със "Спартан". На 20-ата минута от кацането на самолета в София жената беше на операционната маса", заяви проф. Костов.

Той обясни, че жената е постъпила в "Майчин дом" в много тежко, шоково състояние.

"В случая това, което видяхме при операцията е, че има една голяма кръвозагуба. Не можем да кажем на какво се дължи", допълни проф. Костов. Именно това е наложило да се направи операция, с подкрепата на съдови хирурзи, която е продължила три часа.

Възможно е да се стигне до нужда от кръводаряване за 38-годишната родилка. За момента обаче са осигурени достатъчни количества кръв.

image

Припомняме, че по-рано през деня военноморските и Военновъздушните ни сили изпълниха успешно съвместна, спасителна операция за медицинска евакуация.

Вертолет "Дофин" от състава на авиобаза "Чайка" във Варна, оборудван с медицинска апаратура за евакуация и спасяване, транспортира родилката в тежко състояние от Силистра до Балчик, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

След това екипажът на самолет "Спартан" от състава на 16 авиационна база изпълни задачата по транспортиране на пациента по маршрута Балчик - София, като излетя за столицата около 11:00 ч. и кацна около 13:00 ч., добавят от ведомството.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари