Предстои ритуалът по запалване на коледните светлини "Около елхата"

Предстои ритуалът по запалване на коледните светлини "Около елхата"

Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1011
Предстои ритуалът по запалване на коледните светлини "Около елхата"

Община Силистра кани малки и големи силистренци и гости на града на ритуала по запалване на коледните светлини "Около елхата".

И тази година ще бъде спазена традицията деца от Силистра, заедно с кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, да запалят светлините на елхата в центъра на града. "Около елхата" е традиционен ритуал, който допринася за празничната атмосфера и настроение на децата от Силистра и техните родители.

Ще се забавляваме заедно с Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата, Музикална студия "ДО РЕ МИ", Градски духов оркестър и актьори от Драматично - куклен театър - Силистра, които ще ни представят своя спектакъл "Коледни игри около елхата".

Коледа е съкровен и обичан празник. Времето, в което отваряме сърцата си и ставаме с частица по-добри. Времето, в което детските усмивки, топлите прегръдки и обичта между хората са най-важни. Времето, в което споделяме обичта си с цяло сърце.

"Дядо Коледа за път се стяга,

шест еленчета в шейната впряга,

А джуджета и Снежанки

Кичат я с камбанки."

Заповядайте на 7 декември 2022 г. от 17 часа на площад "Свобода" заедно да се порадваме на коледните светлини!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари