Най-тежката мярка за неотклонение за обвиненият в разпространение на високорискови наркотични вещества

Най-тежката мярка за неотклонение за обвиненият в разпространение на високорискови наркотични вещества

Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1800
Най-тежката мярка за неотклонение за обвиненият в разпространение на високорискови наркотични вещества

© интернет

Окръжен съд-Силистра определи постоянна мярка "задържане под стража" на П.П., обвиняем по досъдебно производство за тежко умишлено престъпление - разпространение на високорискови наркотични вещества.

35-годишния П.П. е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода месец юли 2022 година до 25 ноември 2022 година в град Силистра, в условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е разпространил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - кокаин общо 11.6 грама /14 дози/.

Прокуратурата поиска от Силистренски окръжен съд да определи най-тежката мярка за процесуална принуда - "задържане под стража" за обвиняемия, мотивирайки се, че може да се направи обосновано предположение, че той се занимава с разпространение на наркотични вещества, може да извърши ново престъпление или да се укрие.

Защитата на обвиняемия П.П. и самият той поискаха по-лека мярка за неотклонение, тъй като П.П. е направил самопризнания, съдейства на разследването, а също трябва да се грижи за възрастната си майка. П.П. изказа съжаление за стореното.

Според съда към настоящия момент органите на досъдебното производство са събрали достатъчни по обем и характер доказателства-писмени и гласни, от които да се направи обоснования извод, че П.П. е извършил престъплението, в което е обвинен.

Съдът прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление и към настоящия момент най-тежката мярка за процесуална принуда е единствено адекватна, и реализираща целите, визирани в НПК, поради което взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на П.П.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.

Образуваните през 2022 година от Окръжен съд-Силистра наказателни дела за държане, разпространение и производство на наркотични вещества са 9, от които 8 са приключили, 1 е висящо.

За 2021 година са образувани 7 дела, които са приключили.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари