Община Главиница реализира проект за енергоспестяващо осветление

Община Главиница реализира проект за енергоспестяващо осветление

Регион: Главиница Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 627
Община Главиница реализира проект за енергоспестяващо осветление

С цел модернизиране на уличното осветление и намаляване на разходите за поддръжка, Община Главиница реализира проект, с който всички 23 населени места получиха високоефективно улично осветление. Община Главиница е първата община в страната, в която изцяло е обновено уличното осветление и е осигурено енергоспестяващо осветително тяло на всеки стълб.

Монтирани са 4 855 броя нови енергоспестяващи улични осветителни тела с 10-годишна гаранция.

Съгласно подписаният договор с фирма "Lightex" са закупени енергоспестяващи LED лампи, стойки и крепежни елементи на стойност 300 000 лева.

Община Главиница ежегодно ще реализира икономия от 30 000 лв, които до сега се влагаха за поддръжка на старите луминисцентни осветителни тела и в рамките на гаранционния срок ще изплати инвеститцията.

На следващ етап ще бъде инсталирана система за централно наблюдение и управление на уличното осветление, което ще даде възможност за осъществяване на контрол от разстояние на режима на "включване и изключване", предоставяне на ежедневни съобщения за възникнали аварии в мрежата.

Предстои разработване на проекти за изграждане на фотоволтаични инсталации с внедрени акумулатори за генериране на електрическа енергия за захранване на уличното осветление.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари