Полицаи от РУ-Тутракан представиха професията си пред ученици от местно училище

Полицаи от РУ-Тутракан представиха професията си пред ученици от местно училище

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 986
Полицаи от РУ-Тутракан представиха професията си пред ученици от местно училище

Служители на РУ-Тутракан представиха професията "полицай" пред учениците от 1.а и 1.б клас на СУ "Йордан Йовков" в града. За целта първокласниците посетиха Районното управление, за да могат на място да се запознаят със средата, където работят служителите на реда. По достъпен и завладяващ начин полицаите разказаха за спецификата на своята дейност, демонстрираха технически средства, щитове и бронежилетки, които най-любопитните имаха възможност да изпробват.

В резултат децата, подпомогнати от своите учителки Елена Николова, Сабире Кодак и Маргарита Манолова, създадоха кратък филм, в който през своите очи разказват за професията на полицая. Така, с подкрепата на служителите на РУ-Тутракан, първокласниците успешно се включиха в инициативата "Месец на професиите" на Центъра за кариерно ориентиране в Силистра. Кампанията има за цел превенция на рисковото поведение, активиране на изследователския интерес в ранна ученическа възраст, подкрепа на работата в екип и повишаване на знанията за света на професиите.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари