Д-р Димитър Стефанов: Предстои реализацията на 7 проекта

Д-р Димитър Стефанов: Предстои реализацията на 7 проекта

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 416
Д-р Димитър Стефанов: Предстои реализацията на 7 проекта

Ходът на проектната работа на Община Тутракан обикновено интересува гражданите, защото те са техните ползватели и реализацията им е в обществен интерес. Над какви проекти работи и реализира Общинската администрация, информация потърсихме отговор от кмета д-р Димитър Стефанов:

- Писмо от Министерството на земеделието, от Държавен фонд "Земеделие" получихме, с което ни информират, че е одобрен проектът, с който Община Тутракан кандидатства пред Местната инициативна група "Тутракан - Сливо поле" за направата на пътя, който ще бъде от главния път Тутракан-Шуменци до самата Панорама на Военната гробница. Тези дни очаквам да получа официално писмо, с което да бъда поканен за сключване на споразумението с Държавен фонд "Земеделие" и съответно да пуснем обществените поръчки.

- А на какъв етап е санирането на одобрените обекти?

- Публикувахме в сайта на Община Тутракан пазарните консултации за 4-те обекта, които ще бъдат санирани през Програмата за енергийна ефективност - това са 3-те жилищни блока - "Русалка", "Нарцис", "Зора" и Ветеринарната лечебница. Съответно, срокът е до 15-ти ноември фирмите да си подават оферти за пазарни консултации и след това да пуснем и обществените поръчки.

За Ветеринарната лечебница имаме цялата документация включително и разрешението за строеж, с което можем да започнем веднага санирането на сградата.

Най-вероятно санирането на 3-те блока ще стане през м. март - до тогава ще бъдат избрани изпълнителите и работата ще започне при малко по-добро време. Няма смисъл през зимата за разкриваме покриви на жилищни сгради и да рискуваме с течове по апартаментите на хората.

- Община Тутракан има одобрено финансиране и по министерски постановления…

- Да, чрез Постановления на Министерския съвет е осигурено финансирането на два проекта. Предстои за изпълнение реновирането на участъка на ул. "Трансмариска" от Медицински център "Св. Иван Рилски" до старата автогара включително, като този проект обхваща и тротоарни площи, и подмяна на водопроводната инсталация. Надяваме се до края на месеца да започнем вече реализирането му. Има избран изпълнител, чакаме да сключим договор със строителния надзор, който също е избран.

Не на последно място като дейност е и пътят Пожарево-Дунавец. Там също имаме избран изпълнител за самото реновиране на пътния участък и отново чакаме събиране на документи и сключване на договор за строителен и авторски надзор. Най-вероятно 2-та проекта ще бъдат реализирани успоредно. Още от края на този месец ще започне работата по тях.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky