Кои са новите депутати от Силистра?

Кои са новите депутати от Силистра?

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1614
Кои са новите депутати от Силистра?

Четирима души са новите депутати от Силистра. В парламента отиват двама депутати от ДПС и по един от "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС.

Резулатите от изборите в 20 МИР показват, че няма размествания в партийните листи.

Според изчисленията на Портал Силистра от този райнон "Възраждане", "Български възход", "Демократична България" и БСП не получават мандати.

Ето и пълен списък на всички депутати, които е възможно да влязат от 20 МИР-Силистра:

1. ДПС

1. Джевдет Ибрям Чакъров

2. Гюнер Нихат Ахмед

9. "Продължаваме промяната"

1. Стоян Иванов Георгиев

24. ГЕРБ-СДС

1. Ивелин Статев Иванов

До 6 октомври, не по-късно от четири дни след вота, Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да обяви получените гласове и разпределението на мандатите между партиите и коалициите, съгласно Изборния кодекс (ИК).

Имената на народни представители, които ще влязат в следващия 48-и парламент, ще станат ясни най-късно до 9 октомври.

Когато от ЦИК обявят разпределението на мандатите по партии и райони, всяка политическа формация трябва да излъчи необходимия брой кандидат-депутати.

Ако кандидат е избран в два многомандатни изборни района, той е длъжен в еднодневен срок от узнаването писмено да заяви в ЦИК в коя листа желае да остане избран и коя да освободи, припомня изборния регламент БТА.

Общият брой мандати за всяка партия и коалиция се определя въз основа на подадените за партията или коалицията действителни гласове в страната и извън страната по метода на Хеър-Ниимайер - методът за най-голям остатък. Право на участие при разпределяне на мандатите на национално ниво имат партиите и коалициите, получили не по-малко от четири на сто от действителните гласове в страната и извън страната.

Определянето на избраните кандидати от всяка кандидатска листа на партия или коалиция се извършва според броя на получените валидни преференции. Преференциите за отделните кандидати са валидни, ако броят на гласовете, получени за кандидата, е не по-малък от седем на сто от гласовете, подадени за кандидатската листа.

Кандидатите се подреждат според броя на получените предпочитания, като се започне с кандидата, получил най-висок брой валидни преференции.

Многомандатните изборни райони са 31 - три в област София-град, два в област Пловдив. Останалите изборни райони съвпадат с границите на областите в страната.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари