Община Дулово ще подпомогне Община Карлово с 30 000 лв.

Община Дулово ще подпомогне Община Карлово с 30 000 лв.

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1626
Община Дулово ще подпомогне Община Карлово с 30 000 лв.

© ДРЪСТЪР МЕДИЯ

Кметът на Община Дулово - д-р Юксел Ахмед и председателя на Общинския съвет - инж. Невхис Мустафа

Днес, Общинският съвет в град Дулово проведе своето 40-то редовно заседание. Съветниците трябваше да дебатират върху 15 точки от дневния ред.

По предложение на кмета д-р Юксел Ахмед и в знак на солидарност и съпричастност към пострадалите, Община Дулово ще подпомогне Община Карлово с 30 000 лв. Решението бе подкрепено от всички съветници. Ето какви бяха мотивите на кмета, с които той се обърна към съветниците:

Уважаеми дами и господа общински сьветници,

Всички сме наясно какво се случи на 22.08.2022г. в община Карлово. Голяма част от обществото в страната се включи под една или друга форма в оказване на съдействие на пострадалите. Община Дулово много пъти се е показвала като отговорна институция, която не бяга от своя граждански дълг, а сега това е именно да се помогне на нашите сънародници в Карлово, които бедстват.

В тази врьзка и в знак на солидарност и съпричастност Ви предлагам да отпуснем финансова помощ на община Карлово за пострадалите от наводнението в размер на 30 000.00 лв. Сумата може да бъде взета от Параграф 13-01 "Приходи от ланьк недвижими имоти", където има преизпълнение.

Преди самото гласуване, председателят на съветниците инж. Невхис Мустафа добави, че: "е наш дълг да бъдем съпричастни с проблемите и на други хора".

От трибуната кметът допълни, че съседните общини на Карлово помагат с "жива сила", като изпращат на терен, хора които да помагат. Поради голямото разстояние на Общините Карлово и Дулово и невъзможността да се помогне с хора, той смята че единствената възможност е да се помогне финансово или чрез дарение на дрехи, ел. техника и др., по възможност те да не бъдат използвани. Затова в населените места в общината ще бъдат разкрити пунктове за събиране на дарения, които да бъдат изпратени на пострадалите в карловско.

В края на мотивите си и кмета и председателя, апелираха гражданите на община Дулово, които имат финансовата възможност да застраховат своето недвижимо имущество, така както застраховат превозните си средства, защото никой не е застрахован от подобни природни бедствия.

Заседанието беше предавано в реално време във Facebook страницата на "Портал Силистра".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right