Главният секретар на МВР в Силистра: Най-после в района се усети, че има полиция; пикът за битова престъпност идва 1-1,5 години след края на кризата

Главният секретар на МВР в Силистра: Най-после в района се усети, че има полиция; пикът за битова престъпност идва 1-1,5 години след края на кризата

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 493
Главният секретар на МВР в Силистра: Най-после в района се усети, че има полиция; пикът за битова престъпност идва 1-1,5 години след края на кризата

"Най-после в района се усети, че има полиция, а положението на ОДМВР-Силистра е оценено като стабилно", заяви пред медиите в Силистра Калин Георгиев, главен секретар на МВР, който бе в крайдунавския град във връзка с годишния анализ на дейността на дирекцията. "Никога статистиката не е била определяща за оценката на една дирекция; за МВР няма малки или големи проблеми", каза той още. Изчезването на имущество за 20 лева на една баба или 20 млн. за един банкер, и в двата случая става дума за промяна на жизнения стандарт. Похвални са съвместните акции за сканиращи устройства на банкомати и по повод трафика на автомобили, вкл. и през граница. Важно е да не позволим да не се генерира организирана престъпност, с измами с ДДС и с европейски фондове. И още: лихварство, купуване на гласове и добра организация за преминаване на предстоящите избори.

22 000 полицаи участвали наскоро в тридневна общонационална операция в края на миналата седмица, когато не се случило нито едно престъпление в страната. Тя струвала 230 000 лева на министерството, като в сумата не влизат средствата за амортизация и за издръжката на материалната част. Подобна акция обаче не било възможно да се провежда често.

Във връзка с мерките за преодоляване на битовата престъпност като социо-културен феномен, не можело да бъдат увеличен броят на полицаите, но ще се пристъпи към нов начин за събиране на информация от хората, ще има и качествен анализ на уязвимите места. Ще бъдат следени така нар. "горещи точки" за събиране на черни и цветни метали. По данни на различни служби - пикът на този вид пристъпност ще настъпи 1-1,5 година след края на икономическата криза, за което МВР ще се подготви.

След едно изпиране униформите на полицаите изсветляват и се свиват, поради което ще се вземат мерки, обеща в Силистра главният секретар, който научил за проблема в крайдунавския град. Ще се заделят средства и за обучения на полицаите на гръцки и румънски езици за работещите в общите екипи.

200 000 души са напусналите Либия по наши данни. Емиграционният екип е насочен в дестинация, различна от България. 1 000 - 1 800 нелегални емигранти задържаме всяка година година у нас. Откриват се нови домове за приемането им, като най-новият ще е в Любимец, (предстои за откриване на 15 март). В ход е пускането на още един нов. При нужда ще се ползват и (бивши) поделения на Министерството на отбраната.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky