Поредно дарение на Тодор Тодоров за отделение в МБАЛ Силистра

Поредно дарение на Тодор Тодоров за отделение в МБАЛ Силистра

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 4962
Поредно дарение на Тодор Тодоров за отделение в МБАЛ Силистра

На снимката: Николай Господинов, Елица Тодорова, Лена Матвеева и д-р Васил Славов

Дарение на стойност близо 15 000 лева получи Отделението по анстезиология и интезивно лечение /ОАИЛ/ на силистренската болница.

Закупени са видеоларингоскоп за по-трудни случаи на интубиране, както и 3 реанимационни легла. Освен тях в отделението очакват още две до края на септември.

Така от общо осем, за подмяна ще останат само три, които са по на 14 години и са отдавна амортизирани и не са функционални, каза старшата сестра Лена Матвеева и допълни, че досега болницата не е разполага с такъв видеоларингоскоп, като дарения е "последен писък на модата".

image

Тя не скри огорчението си, че областните болници са оставени от държавата на самоиздръжка, а закупуването на подобно оборудване и апаратура е твърде скъпо и затова разчитат изцяло на добрата воля на дарители.

За лечебното заведение в Силистра това е поредно дарение направено от Тодор Тодоров, политическа фигура и общественик.

image

Ръководството на болницата в лицето на директора й д-р Васил Славов приветстват всеки, който милее за родното здравеопазване и има желание да помогне.

Съпругата на дарителя Елица Тодорова сподели за Портал Силистра, че в годините, семейството й помага на болницата, защото виждат колко е тежко положението, а силистренци се нуждаят от адекватно здравеопазване и добри условия за лечение.

Дарението е направено от дружеството "ИДА 2003" ЕООД, чийто управител е г-н Тодоров, а на събитието присъства Николай Господинов - негов представител и Общински съветник в Община Дулово.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари