Денка Михайлова: Ще търсим решение на проблема със сградата на земеделския колеж

Денка Михайлова: Ще търсим решение на проблема със сградата на земеделския колеж

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1413
Денка Михайлова: Ще търсим решение на проблема със сградата на земеделския колеж

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Денка Михайлова заяви пред абсолвентите на Висшето училище "Земеделски колеж", че новото общинско ръководство ще търси решение на проблема със сградата на учебното заведение, която сега е смесена собственост (на ВУЗ-а и общината). Тя отправи принципна покана към ръководството за разговори с кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов и председателя на общинския съвет д-р Мария Димитрова по проблема.

image

Михайлова бе гост на тържественото изпращане на шестия випуск в силистренския филиал на училището. Тя пожела на младежите успешно кариерно развитие. В тържеството участваха ректорът от Пловдив доц. Димитър Димитров и заместник-областният управител на Силистра Тодора Цонева. 182-ма асолвенти от випуск 2008-2011 са завършили подготовката си в степен "професионален бакалавър" по специалностите "Аграрнаикономика", "Икономика на туризма" и "Агротехнологии". Средният им успех е Мн. добър - 4.82. По думите на доц. Димитров това е випускът с най-много отличници - 42-ма - с успех над 5.50. Осемдесет от завършващите веднага ще продължат образованието си в академично ниво на преобразуваното учебно заведение във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите с решение на правителството и парламента от 15 юли 2011 г. Студентите поискаха от ректора съдействие да вземат следващите степени "Академичен бакалавър" и "Магистър" в базата в Силистра.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right