Генералният консул на Република Турция в град Бургас бе гост в Дулово

Генералният консул на Република Турция в град Бургас бе гост в Дулово

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 844
Генералният консул на Република Турция в град Бургас бе гост в Дулово

По повод Курбан Байрам Община Дулово организира празничен концерт на 7 юли, в който взеха участие самодейни групи за турски фолклор от читалищата.

Специален гост на събитието бе Генералният консул на Република Турция в град Бургас - г-жа Сенем Гюзел, която, преди изявата, се срещна с д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово, инж. Невхис Мустафа - председател на ОбС-Дулово, заместник-кмет Доротея Тотева и с ръководството, художествени ръководители и участниците в танцовата група "Черниче" от село Черник. На самодейците, г-жа Гюзел поднесе дарение от името на Генералното консулство -1 мъжко и 14 женски облекла за изпълнение на турски фолклор.

image

В своите приветствия пред зрителите и участниците в празничния концерт и д-р Ахмед, и г-жа Сенем Гюзел акцентираха върху значението на големия мюсюлмански празник и общочовешките ценности и идеали, които имат ежедневно приложение в нашия живот. Поздравителни адреси имаше от народния представител доц. д-р Джевдет Чакъров и областния управител на област Силистра Катя Кръстева.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky