Петнадесет служители на ОДМВР-Силистра с награди по случай празникa на МВР

Петнадесет служители на ОДМВР-Силистра с награди по случай празникa на МВР

Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 807
Петнадесет служители на ОДМВР-Силистра с награди по случай празникa на МВР

© интернет

Петнадесет служители на ОДМВР-Силистра са наградени с "Писмена похвала" със заповед на областния директор старши комисар Мартин Недялков. Наградите са за постигнати високи служебни резултати и по случай професионалния празник на служителите на МВР - 5 юли.

По предложение на началника на РУ-Силистра за конкретен съществен принос в борбата с престъпността са отличени шестима служители на сектор "Криминална полиция" при управлението.

"Писмена похвала" получават също трима разследващи полицаи от отдел "Разследване", четирима служители на сектор "Пътна полиция" и двама на група "Миграция" в областната дирекция.

* * *

На 5 юли т.г. се навършват 143 години от създаването на вътрешното ведомство. С Указ № 1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky