Пътуващият фестивал „Лятно театро“ идва в Силистра

Пътуващият фестивал „Лятно театро“ идва в Силистра

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 951
Пътуващият фестивал „Лятно театро“ идва в Силистра

Днес, 29 юни, по покана на община Силистра в града пристига единственият по рода си пътуващ фестивал "Лятно театро". Той е специален подарък от общината към децата на града и техните родители по повод предстоящия празник на река Дунав. Преди броени дни, в разгара на турнето, "Лятно театро" спечели престижната награда "АртАкция на годината: за изкуство с кауза" в категория Сценични изкуства.

Програмата е с безплатен вход и започва в 16:30 ч. на лятната сцена в Дунавския парк с лятна игротека със Силвето и Жоро от "Малка театрална компания", следва куклен театър с приказката на Андерсен "Каквото направи дядо, все е хубаво". Фестивалът продължава с "Куклената ферма" - еко работилница за кукли от зеленчуци, а след нея идва незабравимото шоу с триметровите сапунени балони на Коле Китанов от театър "Мале Мале" и впечатляващите му номера, сред които са човек, затворен в балон, пушек в балон и дъжд от сапунени мехури.

След магията на сапунените балони идва ред на талантите на Силистра. На сцената ще чуем даровитите деца от Музикална студия "ДО РЕ МИ" с ръководители Бонка и Пламен Скорчелиеви и ще видим танцовите изпълнения на чаровниците от балет Б2. За родителите пък има стендъп комеди с първия български вентролог Димитър Иванов - Капитана и неговата дясна ръка Бай Тъньо. През целия следобед ще има и интерактивна изложба "Дигитално мастило".

Пълната програма на фестивала ще откриете на сайта на фестивала https://festival.smalltheatrecompany.com/ и на страницата на "Лятно театро" във фейсбук: https://www.facebook.com/SummerTeatro

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky