Горнатa инстанция потвърди ареста на обвинен в разпространение и отглеждане на марихуана

Горнатa инстанция потвърди ареста на обвинен в разпространение и отглеждане на марихуана

Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1409
Горнатa инстанция потвърди ареста на обвинен в разпространение и отглеждане на марихуана

© интернет

Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Силистра, с което е бил задържан под стража мъж, привлечен към наказателна отговорност за държане и разпространение на наркотични вещества, и за отглеждане на растения от вида на конопа. Тихомир С. разпространил 26,5 гр. марихуана на двама души и държал с цел разпространение 6,5 гр. Разследването е установило, че в имот в с. Сребърна отглеждал 20 растения от рода на конопа, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Защитата на 42-годишния мъж отрече той да има изградени трайни престъпни навици. Прокурорът се противопостави с тезата, че обвиняемият не само е притежавал забранени вещества, но е и отглеждал целенасочено растенията.

Апелативния съд възприе за правилен извода на първата инстанция за съпричастността на Тихомир С. към предявените му във вина две умишлени престъпления, които се наказват с лишаване от свобода. Законосъобразно е и заключението, че той може да извърши престъпление. Опасността се извежда от вида и количеството на иззетите вещества и свидетелските показания, сочещи продължила с години престъпна дейност. Двете деяния, предмет на обвинението, са извършени в кратък период. Това, че Тихомир е отглеждал наркотици в собствения си дом, прави непригоден домашният арест.

Определението на Апелативен съд - Варна, потвърждаващо най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия, не подлежи на обжалване.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари