С полицейска акция ОДМВР-Силистра се включи в Деня на безопасността на движението по пътищата

С полицейска акция ОДМВР-Силистра се включи в Деня на безопасността на движението по пътищата

Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 628
С полицейска акция ОДМВР-Силистра се включи в Деня на безопасността на движението по пътищата

Със специализирана полицейска операция ОДМВР-Силистра ще се включи в инициативите във връзка с 29 юни - Ден на безопасността на движението по пътищата, обявен ат Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП).

Екипи на пътна и охранителна полиция ще бъдат разположени по републиканската пътна мрежа, по улиците в градовете и в малките населени места. Ще се следи за спазване на скоростните режими, за рисково шофиране, за управление на МПС от неправоспособни водачи или след употреба на алкохол и упойващи вещества. Акцент на проверките ще бъде и спазването на правилата за движение в районите на училищата и детските градини.

Заложената от организаторите цел на Деня на безопасността на движението по пътищата е да се повиши информираността и чувствителността на обществото, както и да се провокира промяна в рисковото поведение на пътя от страна на водачите на МПС.

С писмо до областните администрации в страната, включително и в Силистра, е отправена покана към областните комисии за БДП и представените в тях организации да се включат със свои събития в инициативата.

Повече информация по темата може да бъде намерена на адрес: www.sars.gov.bg, както и във Фейсбук: StateAgencyRoadSafety.

От 01.01.2022 г. до 23.06.2022 г. в Силистренска област са регистрирани 132 пътнотранспортни произшествия, от които 37 тежки. Загинали са 3 и са ранени 48 граждани. За същия период на миналата година автопроизшествията са били 150 - 39 от които тежки, с 6 загинали и 45 ранени.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky