ДА „БДП“ обяви 29 юни за Ден на безопасността на движението по пътищата

ДА „БДП“ обяви 29 юни за Ден на безопасността на движението по пътищата

Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 157
ДА „БДП“ обяви 29 юни за Ден на безопасността на движението по пътищата

Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДА "БДП") обяви 29 юни за Ден на безопасността на движението по пътищата, призовавайки различни институции - държавни, общински, образователни и други, да инициират различни събития, посветени на темата. Идеята е чрез тях да се постави ударение върху нейното съдържание, да се повиши информираността и чувствителността на обществото, както и да се провокира промяна в рисковото поведение на пътя от страна на водачите на МПС.

Събитията се вписват в направление "Социално-отговорно поведение: учене през целия живот", което е част от визията на Национална стратегия за безопасност на движението по пътищата в република България 2021-2030 г.

С писмо до областните администрации в страната, подписано от Димитър Илиев - председател на ДА "БДП", се заявява, че Агенцията "…насърчава областните комисии за БДП и представените в тях организации в периода около 29 юни да планират, организират и изпълнят различни инициативи…".

Повече по темата в сайта на Агенцията: www.sars.gov.bg, както и или във Фейсбук: StateAgencyRoadSafety.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right