Задържаха мъж в момент на сделка с дрога

Задържаха мъж в момент на сделка с дрога

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1339
Задържаха мъж в момент на сделка с дрога

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, е проведена на 17 юни от служители на сектор "Криминална полиция" при РУ-Силистра. След предварителна оперативна работа и прецизно планиране около 18:30 часа в таванско помещение в областния град в момент на сделка с дрога е задържан 41-годишен, известен с подобни прояви, включително и осъждан за аналогични престъпления. У него са намерени и иззети 26,5 грама суха листна маса, идентифицирана с полеви наркотест като канабис.

При последвалите процесуално-следствени действия в имот, собственост на 41-годишния, в село Сребърна криминалистите открили и иззели 10 грама сух канабис, 3 електронни везни, съдове и препарати за разсаждане и отглеждане на растения. Иззети са и 3 телефона, собственост на мъжа.

В хода на разследването в двора на имота сред пчелин полицейските служители намерили 20 саксии със засадени растения от хибриден сорт канабис в различен стадий на растеж.

Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение и е образувано досъдебно производство по чл. чл.354 а, ал. 1 и по чл. 354 в ал.1 от Наказателния кодекс. Разследването на случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Силистра.

От началото на годината това е третата значима операция на служителите от сектор "Криминална полиция" при РУ-Силистра срещу престъпленията, свързани с притежание, разпространение и производство на наркотици.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right