България беше домакин на първата международна олимпиада по ментална аритметика за деца

България беше домакин на първата международна олимпиада по ментална аритметика за деца

Категория: Образование, Общество Публикувано: Прегледи: 769
България беше домакин на първата международна олимпиада по ментална аритметика за деца

На 11 и 12 юни 2022 г. България беше домакин на първата по рода си международна олимпиада по ментална аритметика за деца на възраст от 4 до 14 години.

Отборът на Силистра се представи с 8 участници и завоюва 3 медала по един във всяка категория в която взе участие.

S ниво 5-6 г 3 място Велислав Добрев

S ниво 7-8 г 3 място Максим Трифонов

S ниво 9-10 2 място Мартин Георгиев

Събитието се организира от SmartyKids България - мрежа от детски образователни центрове, представена в 11 държави, в т.ч. и в България в 38 населени места. След 2 години на онлайн състезания и олимпиади в България и чужбина, организаторите събират децата във вълнуващата надпревара, изцяло присъствено. Олимпиадата се проведе в кк Албена и ще събере над 600 участници от България, Румъния, Германия, Белгия и др.

Малките участници се състезават в уменията за бързо и правилно ментално смятане, както и решаване на задачи на древното китайско сметало "абакус".

Методиките на SmartyKids включват признати световни практики на преподаване и подходи за интелектуално развитие при децата. Екипът от преподаватели се стреми да направи процеса на обучение толкова увлекателен, че детето напълно да се отдаде на играта, същевременно разгръщайки своя интелектуален потенциал.

Заниманията по ментална аритметика влияят върху цялостното развитие на детето и не са тясно насочени само към математическите му умения. Ползите от изучаването на ментална аритметика са: подобряване на концентрацията и паметта, развитие на аналитичното мислене на детето, увеличаване скоростта на възприемане на информация, развитие на творческото мислене, самостоятелност и увереност.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky