Предстои празник на водните лилии в с. Малък Преславец

Предстои празник на водните лилии в с. Малък Преславец

Регион: Главиница Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1496
Предстои празник на водните лилии в с. Малък Преславец

След двегодишно прекъсване, на 18 юни (събота) от 9:00 часа ще се проведе 13-тото издание на "Празник на водните лилии" в с. Малък Преславец, община Главиница.

На откритата сцена, на фона на красивите водни лилии, в местността "Блато Малък Преславец", която е непосредствено до река Дунав, вокално и танцово майсторство ще покажат над 25 групи и индивидуални изпълнители от областите Силистра, Варна, Русе и др.

Посетителите ще могат да разгледат една завладяваща изложба от рисунки, която е част от празника и е на тема: "Царството на водните лилии - вода, слънце, усмивки". Със свои рисунки в нея участват деца от цяла България.

Празникът цели широк кръг от обществеността да преоткрие красотата на българската природа, да се провокира широк кръг от населението да съхраняват, опазват и ценят природните дадености, както и съхраняването и популяризирането на българския песенен, словесен и танцов фолклор, на обичаите и традициите на народа ни.

Всички участници - индивидуални и колективни, ще получат диплом за участие и почетния знак на празника.

"Празникът на водните лилии" се организира от Община Главиница, Кметство Малък Преславец и НЧ "Йордан Йовков - 1946 г."

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky