Полицията разследва измама на възрастна семейна двойка от главинишко село

Полицията разследва измама на възрастна семейна двойка от главинишко село

Регион: Главиница Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 2169
Полицията разследва измама на възрастна семейна двойка от главинишко село

© интернет

Възрастна семейна двойка от главинишкото село Стефан Караджа е била измамена със сумата от 4600 лева под предлог за извършване на ремонтни дейности в дома им, научаваме от пресцентъра на МВР - Силистра. Вчера около 10:30 часа двама непознати мъже, придвижващи се с лек автомобил, посетили хората и предложили да извършат ремонт на козирката над входната врата на къщата им срещу приемливо заплащане. След като получили съгласие, към двамата се присъединили други четирима мъже и започнали работа, като на всеки етап от нея искали от собствениците различни суми. В процеса на ремонта бригадата премахнала част от керемидите на покрива на къщата с мотива, че са амортизирани. Оказвайки се принудени да приемат новата оферта за ремонт на целия покрив, собствениците платили поисканата сума, която заедно с предходните плащания възлязла общо на 4600 лв. Около обяд, щом получили парите, "майсторите" се качили на автомобила си и изчезнали.

Два часа по-късно в РУ-Тутракан бил получен сигнал за измамата и започнало разследване. Дежурна оперативна група извършила оглед на адреса, а криминалисти предприели оперативно-издирвателни действия. Към момента са събрани данни, идентифициращи лекия автомобил, а работата по установяване на лицата продължава.

От полицията съветват гражданите да не се доверяват на непознати, предлагащи различни услуги, и да не ги допускат в имотите си. За да не бъдат измамени е препоръчително да се обръщат към фирми, лицензирани за извършване на строителни и ремонтни дейности. При съмнение за измама или друга нередност да сигнализират органите на реда, както и другите компетентни институции, имащи отговорности към защитата на правата на потребителите.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky