Децата от Главиница празнуваха Международния ден на детето

Децата от Главиница празнуваха Международния ден на детето

Регион: Главиница Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 389
Децата от Главиница празнуваха Международния ден на детето

Община Главиница празнува края на учебната година изпращайки своите бъдещи първокласници! Отбелязан бе и Деня на толерантността, единността в многообразието от етноси и култура!

Всичко това децата от общината представиха в един чуден, пъстър фестивал наречен "Шарен свят" организиран от ДГ "Св. Св. Кирил и Методий". Фестивалът е част от финалния етап на проект финансиран по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" с партньор Община Главиница.

Залата на НЧ "Христо Ботев" се оказа тясна за емоцията на малките възпитаници от Детската градина и нейните 7 филиала с общо 12 групи. Празничното събитие откри директорът на детското заведение Йълдъз Реджеб, която поздравявайки всички с празника им благодари за амбициозното участие на всички - и деца, и учители, и родители.

Да уважат празника и да си спомнят за своите детски години в залата бяха кметът Неждет Джевдет, председателят на Общински съвет-Главиница Месут Алиш, зам.-кметовете Иванка Сярова, Сузан Акиф и Сюзан Хасан, секретарят на Общината Ашкън Салим, директорите на СУ "Васил Левски" и на основните училища в селата Зафирово, Стефан Караджа и Сокол, учители.

Честитейки празника на всички присъстващи, кметът на Община Главиница Неждет Джевдет им пожела да бъдат здрави и много щастливи, но и да запазят детското в сърцето си.

Директорът на детската градина Йълдъз Реджеб и зам.-кметът Иванка Сярова представиха дейностите реализирани по проекта, след което малките певци, танцьори, рецитатори и актьори показаха своя талант с прекрасни изпълнения събрали аплодисментите на публиката.

ДГ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Главиница изпрати своите "Мини абитуриенти", а г-жа Йълдъз Реджеб връчи свидетелствата им за завършена подготвителна група в детската градина, изненада ги с подаръци и балони. Специални подаръци за тях бе подготвил и кметът Неждет Джевдет.

Да пожелаем успешен старт в голямото школо на малките абитуриенти!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right