Средище кани на петия фестивал "На раздумка в Горещниците"

Средище кани на петия фестивал "На раздумка в Горещниците"

Регион: Кайнарджа Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 720
Средище кани на петия фестивал "На раздумка в Горещниците"

На 16 юли 2022 г. в с. Средище ще се проведе пети фестивал "На раздумка, песен и почивка в Горещниците" с начало 9,30 ч., в парка на селото. Организатор на фестивала е НЧ "Стефан Караджа - 1943", с. Средище със съдействието на кметство Средище, община Кайнарджа. Проявата цели: да съхрани и популяризира фолклорното наследство; да стимулира интереса и любовта на поколенията към фолклорното творчество; да подтиква към издирване, съхраняване и разпространение на фолклорното богатство. Снимката е от 2019 г.

Фестивалът е без конкурсен характер. Няма ограничения за възрастта на участниците. Допускат се групови и индивидуални изпълнения, дуети, трио, квартети. Всички групи получават Грамота за участие и парична награда. Разходите за транспорт са за сметка на участниците. За всяко изпълнение на певчески колектив, танцов състав и индивидуално изпълнение се попълва отделна заявка. Заявки за участие във фестивала /по образец/ се приемат до 08.07.2022 г. на адрес: Моля, заявките за участие да бъдат изпращани до 08.07.2022 г. на следния адрес: НЧ "Стефан Караджа - 1943", с. Средище, общ. Кайнарджа, обл. Силистра, Ул "Ц. Церковски" 1а, п.к. 7560, тел: 086 26 2289, 0889 156 138, или на e-mail - st_karadja-_sr@abv.bg. Лице за контакт - секретар - Снежанка Атанасова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари