Община Дулово продължава традицията за общ абитуриентски бал

Община Дулово продължава традицията за общ абитуриентски бал

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 972
Община Дулово продължава традицията за  общ абитуриентски бал

Въпреки лекия дъжд вечерта на 24 май главната улица на Дулово беше огласена от възгласите на абитуриентите от Випуск-2022. По централната улица на града те преминаха в красиво дефиле и бяха изпратени от техните близки и приятели на празничната си бална вечер в местно заведение.

Д-р Юксел Ахмед - кмет на общината и Доротея Тотева - заместник-кмет "Хуманитарни дейности", които бяха домакините на празничната вечер, приветстваха младите хора и техните преподаватели. След празничното си слово, д-р Ахмед поднесе специален поздравителен адрес с подарък на лауреата от Националната олимпиада "История и цивилизация"-2022г Николай Великов-ХІІ-а от СУ "Васил Левски", за пълното отличие, което е получил в надпревара с 28 зрелостници от цялата страна. Резултат и постижение без аналог в общината, а и в областта. С благодарствен адрес и подарък бе поздравен и неговият преподавател, дългогодишният учител по история Ангел Ангелов.

Кметът на Община Дулово - д-р Юксел Ахмед лично поднесе поздравителни адреси, подаръци и специално изработени медали на 36 отличници от Випуск-2022-ра. Празнични адреси имаше и за класните ръководители на абитуриентите.

За пореден път четирите средни училища -СУ "Васил Левски" и Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт (ПГООТ) от Дулово, СУ "Йордан Йовков" с. Окорш и СУ "Христо Ботев" с. Паисиево- се събират, за да празнуват заедно завършването на средното образование на своите зрелостници. Идеята, която се превърна в традиция, е на общинското ръководство, което още през 2019 г положи нейното начало. Община Дулово пое и разходите по организацията и провеждането на абитуриентския бал за 141 дванадесетокласници.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари