Единствените 100 точки от Национален кръг на олимпиадата по ГО са на възпитаничка на ОУ „Отец Паисий“ - Силистра

Единствените 100 точки от Национален кръг на олимпиадата по ГО са на възпитаничка на ОУ „Отец Паисий“ - Силистра

Регион: Силистра Категория: Образование, Общество Публикувано: Прегледи: 964
Единствените 100 точки от Национален кръг на олимпиадата по ГО са на възпитаничка на ОУ „Отец Паисий“ - Силистра

Единствените 100 точки от Национален кръг на олимпиадата по гражданско образование в първа възрастова група са за Блага Димова от 4 А клас от ОУ "Отец Паисий" - Силистра

Огромен повод за гордост стана класирането на Националния кръг на олимпиадата по гражданско образование.

Блага Димова от 4 А клас завоюва ВТОРО място в окончателното класиране, след като на 7 май се проведе последния кръг на олимпиадата в онлайн формат и Блага разчувства до сълзи членовете на комисията - представители на МОН. Нейната тема "Моето осиновяване - красива приказка или срамна тайна" се оказа много различна от повечето теми на финалния кръг, а емоционалното й представяне породи гордост във всички присъстващи в залата за презентиране в СУ "Н. Вапцаров". По време на проекта малката четвъртокласничка разказа своята красива приказка и не остави място за съмнение, че думите "осиновяване" и "тайна" отдавна вече не вървят ръка за ръка, особено в нейното семейство! Комисията благодари на прекрасните й родители, че са я възпитали в дълбоки социални ценности й пожелаха попътен вятър занапред! Споделиха, че ще помнят дълго проекта й! Общият й брой точки е 195,5 .

В Националния кръг участие взе и още един възпитаник на г-жа Галина Димитрова, класен ръководител на 4 А клас. Вяра Тодорова представи своя технологично-иновативен проект "Алфа поколението представя" и успя да се нареди в златната среда на крайното класиране, като завоюва 13 място. След като на областния кръг тя получи 91 точки, то след представянето си пред комисията, от националния кръг тя прибави още 94 точки и общия резултат е 185 точки. Вяра се опита да убеди комисията, че всички деца, родени след 2011 година, наричайки се поколение "Алфа", са различни деца. Че те учат чрез технологиите, приложенията, мобилните устройства. Че живеят и растат във време на световна пандемия и онлайн обучение. Тя поиска от по-възрастните да ги разбират повече и да търсят нови и интерактивни начини да достигнат до тях. В същото време чрез проекта си тя създаде нова рубрика в сайта на училището, където споделяше важна, достоверна и надеждна информация за нейните връстници. Може да разгледате рубриката й на: https://paisii.oisy.org/alfa-pokolenieto-predstavq/ .

Поздравления за големия успех на момичетата и класния им ръководител - г-жа Галина Димитрова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари