В Силистра - "Сватба за един ден" навръх Св. Валентин и "Ганкино хоро" в ПМГ за Св. Трифон Зарезан

В Силистра - "Сватба за един ден" навръх Св. Валентин и "Ганкино хоро" в ПМГ за Св. Трифон Зарезан

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1624
В Силистра - "Сватба за един ден" навръх Св. Валентин и "Ганкино хоро" в ПМГ за Св. Трифон Зарезан

За четвърти път в Силистра навръх Св. Валентин ще бъде проведена инициативата "Сватба за един ден", а за четвърта поредна година ще има хоро в голямото междучасие в Природо-математическата гимназия "Св. Климент Охридски". Сватбата ще се състои от 14 до 18 часа пред сцената в центъра на града.

"Ако искате да зарадвате половинката си, искате да сключите брак и да изживеете щастието на семейния живот за един ден или просто търсите нестандартен подарък за вашата половинка - елате на площада в Деня на влюбените и се обяснете в любов на вашия партньор", съобщават организаторите, които имат опит в провеждането на маскени балове в ПМГ и СОУ "Н. Вапцаров", също отразени в специални фотогалерии в сайта. Обещанието им е за всички да има "свидетелства за брак", пръстени и много приятни емоции.

Идеята за хоро в двора на 100-годишната гимназия до Дунавския парк за пръв път стана факт през 2008 г. когато тогавашният екип на радио "ТЕЕН" в състав Георги Марков, Дарин Георгиев, Николай Неков, Пламен Силянов, Надежда Георгиева, Михаил Колев и Константин Савянов изготвя проекта за външно озвучение и го реализира. Оттогава на всеки 15-ти септември, 24-ти Май, при изпращането на абитуриенти, на празника на училището и в чест на други празници се отделя специално време за (поне) едно българско право кръшно хоро в гимназията. 10-минутен клип свидетелства за хорото, вкл. и на фона на вездесъщата "Бяла роза", по-малко популярна като "Ганкино хоро".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right