Спортно училище "Дръстър" Силистра бе домакин на събитие по програма "Иновации в действие"

Спортно училище "Дръстър" Силистра бе домакин на събитие по програма "Иновации в действие"

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 994
Спортно училище "Дръстър" Силистра бе домакин на събитие по програма "Иновации в действие"

В една от залите на Спортно училище "Дръстър", което е единствено по рода си в област Силистра, бе проведено тържество по посрещане на делегации от училища в градовете Пловдив, Търговище и Хисаря, които участват в пореден етап с общ проект по програма "Иновации в действие" с начало през 2019 г. Гости на събитието бяха областният управител Катя Кръстева и нейният заместник Минчо Йорданов.

Директорът на училището-домакин Веселин Суров приветства всички гости, изразявайки увереност, че програмата по проекта ще има своето полезно за всички участници съдържание - наблюдения на занятия и демонстрации. Г-жа Кръстева поздрави всички - домакини и гости, с участието в националната програма, даваща възможности за мобилност в учебния процес.

Тя припомни: "Преди повече от сто години Силистра е един от първите градове в България, в които швейцарски учители начело с Луи-Емил Айер поставят началото на физическата култура и спорта у нас". Областният управител пожела успешни и ползотворни дни на гостите в Силистра - град на близо две хиляди години, в който е възможна среща на всяка крачка със следи от 4 различни цивилизации.

Историци на спорта твърдят, че прословутият призив "Българи! Юнаци!" произлиза от времето, когато е създаден Съюз на българските гимнастически дружества "Юнак", като негов кнръстник също е Луи Айер - герой на България от Първата световна война, чието име днес носи стадионът в Силистра.

С представената художествено-творческа програма силистренските спортисти показаха, че са и добри артисти. Дамски дует от специализираното в сферата на изкуствата училище от Пловдив отправи към присъстващите песенен поздрав от извора на българския фолклор.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари