Окръжен съд-Силистра връчи награда на учениците от ПГСУАУ ”Атанас Буров”

Окръжен съд-Силистра връчи награда на учениците от ПГСУАУ ”Атанас Буров”

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 553
Окръжен съд-Силистра връчи награда на учениците от ПГСУАУ ”Атанас Буров”

Председателя на Окръжен съд-Силистра съдия Пламен Неделчев връчи награда на учениците от ПГСУАУ "Атанас Буров", участвали активно в инициативи на съда по Образователната програма на Висшия съдебен съвет "Съдебната власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури".

Наградния фонд е осигурен от Висшия съдебен съвет /ВСС/, а със средствата Окръжен съд-Силистра закупи озвучителна техника, подходяща за подпомагане на образователната дейност.

Предоставянето на наградата бе тематично обединено с паметно събитие за гимназията -официалната церемония, на която бе даден старт на STEM център за дигитални създатели "Технологичен свят".

Госпожа Денка Михайлова-директор на ПГСУАУ "Атанас Буров" връчи благодарствен адрес на председателя на Окръжен съд Пламен Неделчев за проявената съпричастност.

"Радваме се, че във Ваше лице откриваме посланик на доброто"-каза госпожа Михайлова от името на училищната общност.

Като почетен гост на събитието председателя на Окръжен съд Пламен Неделчев честити от свое име и от името на магистратите в съда откриването на STEM центъра за дигитални създатели "Технологичен свят", и изрази удовлетворение от съвместното партньорство.

"Успешното Ви възходящо развитие е впечатляващо и достойно за поздравления. Радваме се, че сме партньори в съвместни образователни инициативи, посветени на повишаването на правната грамотност и култура на учениците, благодарение на Споразумението за сътрудничество между Висшия съдебен съвет /ВСС/ и Министерството на образованието и науката. Ще продължим сътрудничеството с гимназията в рамките на Образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие.", и в дните на отворени врати в съдилищата" - каза председателя на Окръжен съд Пламен Неделчев.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky