Урок по родолюбие в ДГ „ Мир“ - Дулово

Урок по родолюбие в ДГ „ Мир“ - Дулово

Регион: Дулово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 546
Урок по родолюбие в ДГ „ Мир“ - Дулово

На 18.02.2022г децата от ДГ"Мир" проведоха урок по родолюбие под надслова "Апостоле ние пазим твойте завети"-по повод 149 г.от гибелта на Васил Левски - Апостола на Свободата.

Стана традиция на този ден в детска градина "Мир" да почитаме тържествено паметта на Васил Левски, чиято безрезервна отдаденост на делото на което е посветил живота си-освобождението на България от османско иго - го възвисява в съзнанието ни като свята личност - казва Петранка Михайлова - директор на градината. Първият, който не само осъзнава, че българите трябва да извоюват свободата си сами, а и предприема реални действия това да се случи и това го превърща в най-ярката личност, живяла в епохата на Възраждането.

Ангел Ангелов -учител по история в СУ "Васил Левски " - Дулово представи, чрез мултимедия, живота и делото на Апостола на Свободата и разказа на децата за святото дело в името на свободата, за неговата смелост и лъвско сърце.

Децата от подготвителните групи на ДГ с много патос и вдъхновение пяха песни и рецитираха стихотворения за Васил Левски.

Госпожа Михайлова благодари на децата за вълнуващата поетично-музикална програма, която представиха и изказа благодарност на господин Ангелов за интересния урок по история посветен на Васил Левски, който преподаде на децата.

image

"Апостоле,България тъгува,

но горда е със подвига ти свят.

Защото свобода не се купува

И само чистите във името й мрат!"

Поклон пред делото на Апостола на Свободата!"

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right