Ивелин Статев внесе предложение в Бюджет 2022 за финансиране на 3 проекта на община Силистра от държавата

Ивелин Статев внесе предложение в Бюджет 2022 за финансиране на 3 проекта на община Силистра от държавата

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 967
Ивелин Статев внесе предложение в Бюджет 2022 за финансиране на 3 проекта на община Силистра от държавата

Със свое официално предложение за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2022г, приет на първо четене в Народното събрание,народният представител от коалиция ГЕРБ-СДС Ивелин Статев Иванов настоя за допълнителни средства за капиталови разходи, разпределени в община Силистра.

Той предложи увеличение на предвидената в чл. 51 от законопроекта целева субсидия за капиталови разходи от държавния бюджет, като обоснова належащата нужда за изграждане и подобрение на социалната и културна инфраструктура за развитието на общината.

Средствата следва да обезпечат ,неотложни дейности за реконструкция и рехабилитация на улична мрежа на улица "Славянска" гр.Силистра и прилежащи тротоари и зелени площи, разширение на гробищен парк край гр.Силистра IV етап,реставрация на подпокривно пространство на фасада на "Художествена галерия" гр.Силистра.

Това са проекти, които са изключително важни за жителите на общината подчертава още народният представител от коалиция ГЕРБ-СДС.

"Общините нямат достатъчно собствени средства, особено през тази година, когато заради скъпия ток, издръжката нараства драстично и бюджетите на общините са крайно недостатъчни, за да реализират мащабни проекти с местни приходи, затова държавата трябва да помогне. Надявам се, че колегите в Народното събрание и правителството ще се отнесат с разбиранеза решаването на важните проблеми на гражданите в региона, и ще подкрепят предложението ми на второ гласуване", заяви Ивелин Статев.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right