Габриела Миткова: „В цялата област обучението е присъствено, като в пет общини се извършва тестване“

Габриела Миткова: „В цялата област обучението е присъствено, като в пет общини се извършва тестване“

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 711
Габриела Миткова: „В цялата област обучението е присъствено, като в пет общини се извършва тестване“

"Към момента в цялата област обучението е присъствено, като в пет от седемте общини се извършва тестване веднъж седмично. Само в силистренската гимназия "Св. Климент Охридски" са прекратени занятията и всички ученици са в електронно обучение", сподели за Общинско радио началникът на Регионално управление на образованието в Силистра д-р Габриела Миткова. Тя сподели че данните се отчитат на седмична основа Данните показват че в трите общини Силистра Ситово и Тутракан в понеделник са били тествани 3938 ученици, очакват се резултатите от тестванията в Дулово и Алфатар.

"Нарастват положителните тестове в сравнение с предходни периоди има положителен тестван ученик в начален етап и двама в прогимназиален и три в гимназиален, това говори че е повишена заболеваемостта и което е обезпокояващо нещата слизат до малките деца и учениците, сподели Миткова. Миткова допълни, че след последното тестване са налични четири педагози, което също говори за повишена заболеваемост.

740 ученици в областта учат в електронна следа по причина карантиране на паралелка или на базата на заповед на здравното министерство както са осемнадесетте паралелки в силистренската гимназия. Общо 35 са учениците с индивидуални родителски заявления за обучение от разстояние. Общо 31 са в момента паралелките за дистанционно обучение заради карантината заедно със заповедта на здравния министър за ситуацията в природо математическата гимназия По данни изнесени от Миткова вече 50 % от педагозите са ваксинирани 69 процента от учителите в областта са преболедували или със зелен сертификат, според Миткова нараства и ваксинирането сред учениците, ваксинирани са 358 ученици, което е 3,8 процента от всички ученици в областта, 394 ученици са преболедували по данни изнесени от Габриела Миткова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right