Русенският университет стартира международен проект за игрова терапия на деца

Русенският университет стартира международен проект за игрова терапия на деца

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 478
Русенският университет стартира международен проект за игрова терапия на деца

Русенският университет "Ангел Кънчев" започва 2022 г. с нов международен проект, насочен към разработването на учебни програми и материали, базирани на игрова терапия като ефективен инструмент за интервенция при деца, съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение..

Резултатите от проекта ще бъдат приложими в практиката на учителите в детски ясли и градини и начални училища, както и в полза на всички специалисти, чието приложно поле е свързано с холистично решаване на медицински, образователни и психологически проблеми, проявяващи се в ранна детска възраст.

В контекста на социално-психологическите негативи, в следствие на рестрикциите на пандемичната криза на COVID-19, инициативата на Русенския университет придобива още по-голяма актуалност. Тя стартира днес (20.01.2022г.) с хибридна среща на партньорите от България, Белгия, Турция и Португалия, които се събират физически и виртуално в Русе за да дискутират реализацията на двугодишния проект "Обучение по игрова терапия за интервенция при деца в ранна възраст, в съответствие с Европейската кредитна система за професионално образование и обучение (ECVET)", за който Университетът подписа договор за финансиране с Националната агенция на програма Еразъм+.

Терапията чрез игри е както научна област, така и професионална дейност, по тази причина съществен принос за успешната реализация на проекта се очаква да имат Национална асоциация на професионалисти, работещи с хора с увреждания и Център за психологическа подкрепа и интервенция "Аналитична зона", които са партниращи организации с голям практически опит.

Предизвикателното международно начинание ще бъде координирано от Русенския университет, който планира да въвлече в изпълнението му академичен състав от два факултета с различна експертиза поради интердисциплинарния характер на проекта.

Проектът се финансира по програма ЕРАЗЪМ+, дейност КА2, проект номер 2021-1-BG01-KA220-VET-000024805.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky